Radovi na izgradnji mosta u Općini Novi Grad (IX transverzala) Sarajevo

34
-0
 
Comments
4Life
4Life - Year ago
Nakon što je završena prva faza 9. transverzale, saobraćajnice koja će povezivati dva dijela općine Novi Grad, prije dva dana počela je izgradnja mosta preko željezničke pruge.
Bassamzreo Ja
Bassamzreo Ja - Year ago
To je transferzala koja se počela graditi pred izbore 2016? Iza pruge je nekakav sportski teren preko kojeg bi trebala ići trasa. Koja korumpirana budala je dala dozvolu za njegovo otvaranje? I priključak bi trebao biti kružni tok, pretpostavljam? Neće to biti do izbora 2026. Da manje kradu, moglo bi.
dado TM1921
dado TM1921 - Year ago
Sest tracnica(recimo da se jedna koristi) pruge stoji neiskoristeno i zauzima prostor za prijeko potreban gradski autoput.Gdje je sada onaj glavonja Zolj i rumenko Efendic?
Anel Zukic
Anel Zukic - Year ago
dado gurda - ni pod koju cijenu. Ostvarenje tog prijedloga bi bio jednak urbicid kao granatiranje Vijecnice, mozda cak i veci jer dolazi od ljudi koji "zele dobro" ovom gradu. Cak je steta sto nije postojala mogucnost da se zeljeznicka stanica jos vise uvuce u centar grada.
dado TM1921
dado TM1921 - Year ago
@Anel Zukic GRAS ne moze ni do Hrasnice pokriti,a kamoli kakva nova linija za njih.Gradnja 5-6 kilometara autoceste"u zraku"je preskupa za nase mogucnosti.Zeljeznicku i autobusku stanicu treba izmjestiti prema Halilovicima.Treba para i vremena ali to treba biti prioritet u razvoju Sarajeva.
Anel Zukic
Anel Zukic - Year ago
dado gurda - pruga mora ostati te imati prednost nad cestovnim saobracajem. Mjesta za gradski autoput ima i na pretek do seste transverzale i sa pet tracnica pruge. Zasto ne bi razvili gradsku i prigradsku zeljeznicu kako bi iskoristenist svih tracnica bila veca? Jedino sto moze biti OK jeste da se gradski autoput izgradi nad prugom ili se ista podigne iznad autoputa.
Next videos