Pravila ponašanja u kružnom toku - Situacija 1

2 062
416
 
Comments
Terorizam je bolest pozovite doktora
Extra odradjeno
Damir H
Damir H - 4 months ago
https://www.youtube.com/watch?v=f-Z3CB1N1X8 Sve objašnjeno i tačno doduše na engleskom...
zix76
zix76 - Year ago
100% pogresano napravljen video
magnifico fanaticos
magnifico fanaticos - 6 months ago
MrZoka1976 A sta ti je ovde pogresno???
Dusan Vuletic
Dusan Vuletic - Year ago
vidim u Bosni se voze maseratiji...
KuracFuckJackSparrow
Sve su to sranja, jednostavno je, evo kako voziti
1.Ako izlazis na prvi i drugi izlaz idi vanjskom trakom, ako izlazis na treci i cetvrti izlaz, budi u unutrasnjoj traci
2.Ne smijes mjenjati trake u kruznom toku
3.Ako si u unutrasnjim trakama, uspori kad hoces da izadjes i provjeri ima li neki degenerik iza tebe koji ne zna ovo prvo pravilo, da te ne pokupi
magnifico fanaticos
magnifico fanaticos - 6 months ago
Bas tako, nema se sta dodati...
amir071
amir071 - 2 years ago
Polovično objašnjenje, tipično bosanski - fušerski
One Gaming
One Gaming - 2 years ago
roberto ronaldo, sta se pravis da ti sve znas, ali u stvri nemas pojma
Rade Djordjevic
Rade Djordjevic - 2 years ago
A sta ako sam ja u unutrasnjoj traci i dao sam desni pokazivac da zelim da se iskljucim, a crni automobil nastavlja da kruzi spoljasnjom trakom do drugog izlaza, ja ne bi mogao da izadjem od njega?
Sasa Kasalovic
Sasa Kasalovic - 8 months ago
fido626 Kakav ti je to odgovor? Nadam se da si se salio...
Rade Djordjevic
Rade Djordjevic - 2 years ago
Pravilo leve strane? Postoji znak gde jasno stoji pravilo leve strane! Obisao sam krug, pojavila mi se ista situacija, obisao sam i treci krug, zamisli opet se pojavljuje ista situacija, e sad cekam... Ako je procenio da sme da udje u kruzni i da nesmetano moze da izadje na drugi izlaz spoljasnom trakom, to je u redu, ali ako sam ja u unutrasnjom traci, a on ulazi u spoljasnju, i vidi da je zelim da se iskljucim u levu traku kolovoza(logicno je da izadje na prvi izlaz, jer ubrzava sam proces odvijanja saobracaja, a pritom i meni ne smeta), a on nastavlja putanju ka drugom izlazu, tako da ja moram da se zaustavim ili da kruzim, onda je to nepostovanje saobracanjji poropisa ili ti cist bezobrazluk... Zasto on ne bi stao, prvo, kako je usao u kruzni, a vidi da sam u kruznom i da hocu da izadjem, jasno sam dao pokazivac da zelim da se iskljucim, a on ulazi u kruzni i nastavlja ka drugom izlazu... ova situacija mi se desila, pa zato ovako agresivno pisem, nista licnoooo :)
damirfido
damirfido - 2 years ago
Moraš da ga sacekaš ili da obidješ još jedan krug.Ako si siguran da i on zeli da se iskljuci gdje i ti, onda mozeš i ti paralelno sa njim.
Ahmic Jasmin
Ahmic Jasmin - 2 years ago
samo vi njih ucite da u desnoj traci mogu da kruze kojiko hoce ( to sam cuo od poilicajca )
kad jednom udzes u desnu traku moras izaci na prvi izlaz inace sva ostala pravila padaju u vodu
magnifico fanaticos
magnifico fanaticos - 6 months ago
Ahmic Jasmin A ko je ucio ikoga da se u desnoj traci moze kruziti koliko hoce ??? Hajde da si rekao u lijevoj pa i nekako. Iskreno , bolje bi bilo da se iz vanjske trake mora skrenuti na prvom sljedecem izlazu, ne bi sigurno nikad bilo kontakata, ali onda bi se vecina vozila morala prestrojiti u unutrasnju traku, sto bi dovelo do zastoja. Ovako eto ispade da se sa vanjske strane moze skrenuti desno ili pravo, a sa unutrasnje pravo lijevo ili polukruzno.
Mirnes Solak
Mirnes Solak - 9 months ago
Slazem se drug
Ahmic Jasmin
Ahmic Jasmin - 2 years ago
ma znam da po nasem zakonu ne moras ali nije logicno da kruzis u desnoj traci jer oni iz unutrasnje nikad nece izaci ako izlazis na prvi desni izlaz sva vozila iz unutrasnje trake mogu slobodno da napuste unutrasnju traku i prestroje se za svoj izlaz ne pise u zakonu ali ima logike ako si nekad vozio van nase zemlje vidio si da imaju i izprekidanu liniju koja vodi ka prvom izlazu moj komentar nije imao namjeru da se prepirem sa nekim nego samo kao sugestija :-)
Roberto Ronaldo
Roberto Ronaldo - 2 years ago
Zasto mora da izadje na prvi izlaz, jel pise to pravilo neqdje, ne pise neqo si qa izmislio, crni ima apsolutno pravo da se krece desnom trakom i ako ce na druqi izlaz. Nema toq clana zakona koji kaze da ako ulazis u spoljnu traku da moras skrenuti na prvi izlaz, tebi samo moze da se ne svidja zakon ali on je takav kakav jeste.
013Djuka
013Djuka - 3 years ago
Ni ovo nije bas najbolje uradjeno. Crni je trebao ici u traku blize ostrvu.
amir071
amir071 - 2 years ago
Veze ti nemaš, levatino
damirfido
damirfido - 2 years ago
Roberto Ronaldo U. pravu si.Crni ima pravo da ide vanjskom trakom čak i ako ce na treci izlaz.U svakom slucaju,vozila koja idu unutrašnjom trakom moraju da prije iskljucenja provjere da neko ne ide pravo vanjskom trakom.
Roberto Ronaldo
Roberto Ronaldo - 2 years ago
Zasto je trebao ici u traku blize ostrvu, daj nam clan zakona koji tako kaze. Crni ima puno pravo da se krece vanjskom trakom i ako ce na druqi izlaz, a zakon kaze da onaj koji ulazi u KT mora da propusti sve one koji se krecu kruznim tokom bez obzira kojom trakom idu.
petar g
petar g - 3 years ago
Kružni tok sa dvije trake, zbog svojih malih dimenzija - kakvi se prave u Sarajevu, nema nikakvog smisla! Uđete u unutarnju traku, pa želite da skrenete udesno: svi moraju da koče - vi, oni iza vas, oni pored vas, zar ne? A kako se uključuju dugačka vozila: autobusi, trolejbusi,...? Pa tako što presijecaju obje trake!
Vuk Cevu
Vuk Cevu - 3 years ago
mogao jeovaj crveni da uskoci u kruzni jer se ovaj crni presporo kretao i nije bilo drugih auta a kad ga je vec cekao mogao ga je vec preteci...
MartyElnura
MartyElnura - 3 years ago
ovo nije pravilno.crni auto ide naopak
Nihad Delic
Nihad Delic - 3 years ago
Sorry ali po meni je ovo nidje veze, u situaciji 4. govorite sasvim suprotno od ovoga sto ste ovdje napravili. 
Po logici zasto je i napravljen kruzi tok sa dvije trake, je taj da ako ulazis u vanjsku traku, trebas da izadjes na prvom desnom skretanju, ako ulazis u unutrasnju traku onda je logicno da mozes izaci bilo gdje uz upotrebu signalizacije! 
Zbog ovakvih situacija nam se i desavaju udesi, po vama bi to znacilo da ja mogu uci u vanjsku traku i vozat se citav dan i da niko ne bi mogao da udje, zasto onda opste sluzi unutrasnja traka? Doduse kod nas i ne sluzi zbog ovakvih videa i pravila !
Mario Jukić
Mario Jukić - Year ago
Samo treba primjeniti logiku super rotora i sve je jasno, ostalo su gluposti.
Mario Jukić
Mario Jukić - Year ago
Nema nikake logike da je bijeli auto kriv!? Auto iz vanjske trake je išlo iz smjera Lučko ili još ulaz prije i samim pozicioniranjem u vanjsku traku treba izaći na Av. Dubrovnik. Nemože se vozit u vanjskoj traci i kružit večinu kruga jer na Av. Dubrovnik ima dva izlaza iz rotora. Sav taj kaos će se se riješit rekonstrukcijom remetinečkog rotora.
Softa O'Sullivan
Softa O'Sullivan - Year ago
Nije uopste tako, mozes voziti i vanjskom trakom a da pri tome izadjes na bilo kojem izlazu, s tim da na tom izlazu moras da zauzmes polozaj tako da skreces krajnju desnu traku tog izlaza, a ako se vozis unutrasnjom trakom kruznog toka onda na bilo kojem izlazu moras da zauzmes polozaj tako da skreces u krajnju lijevu traku tog izlaza,,, a ovo sve vrijedi ukoliko je kruzni tok sa dvije trake. Ukoliko je kruzni tok sa jednom trakom onda vrijedi to tvoje pravilo.
amir071
amir071 - 2 years ago
Vanjska traka je samo za prvi izlaz, za ostalo ideš u unutrašnju. Jako komplikovano u pm
Roberto Ronaldo
Roberto Ronaldo - 2 years ago
Odakle ti to?, to niqjde ne postoji u zakonu, crni automobil ima pravo da desnom, vanjskom trakom ide na druqi izlaz. Reci nam koji clan zakona kaze da ako ides spoljnom trakom da moras izaci na prvom izlazu, taj clan ne postoji.
GaraviField
GaraviField - 4 years ago
Ove animacije mogu  pogresno da nauce narod. Evo na testovima, glavno je pitanje ko ima prednost kod ukljucenja u kruzni tok, ovaj sto je vec unutra, ili vozilo koje nailazi? Na ovom videu npr. prikazuju da vozilo koje je u kruznom toku ima prednost. Ali je fora u tome sto tu stoji znak za ukljucenje na glavni put. I to treba da se naglasi! A sta ako nema znaka? Onda vazi pravilo desne strane, mada to 99% ljudi ne zna. Da se desi sudar, sudski vestak bi rekao da je kriv ovaj u kruznom toku sto ga nije pustio. 
dusko radjenovic
dusko radjenovic - 2 months ago
+Nikola Todorović Sokole nije tako, kružni tok je raskrsnica, pravila vrijede kao i svagdje drugo,
Nikola Todorović
Nikola Todorović - 5 months ago
+Roberto Ronaldo Prednost ima onaj koji je u kružnom toku, bio tu znak ili ne.
Mario Jukić
Mario Jukić - Year ago
Ali opće pravilo nema nikakov smisla. Znači imamo gužvu u rotoru i sva vozila u rotoru moraju pustit vozila koja tek ulaze u rotor jer kao imaju prednost i u slučaju da nema nikakvog znaka i li imaju znak prednosti na ulasku u rotor. Samim time se stvara veće gužva jer vozila naviru u kružni a nitko ne može doći da svog izlaza. Ja neznam tko piše ta pravila uopće, i sasvim je normalno da je to riješeno na način da 99 % rotora imaju trokut na ulazu u rotor. Postoje naravno situacije gdje je određeni ulaz/izlaz znatno prometniji od nekih drugih ulaza/izlaza, tu onda ima smisla pravilo prednosti ulaska vozila u rotor u odnosu na vozila u rotoru.
Roberto Ronaldo
Roberto Ronaldo - 2 years ago
Da u pravu si, usao sam ja u KT koji nije imao trokut i vazilo je pravilo desne strane i stanem ti ja da uputim covjeka u KT, kad on se meni smije, pojma nema da on stvarno ima prednost. Ali rijetki su takvi KTi qdje nema znakova pa ima prednost onaj koji ulazi.
povremeno dostupan
povremeno dostupan - 5 years ago
vozilo crne boje se prestrojilo uy desnu ivicu kolovoza i treba da skrene desno a ne da nastavlaj kretanje pravo.ovo je i savet..za raskrsnice sa dve trake u kruznom toku.
zeljko
zeljko - Year ago
ne moras a prvu ali na sledecu moras!? takodje ne smesh kruziti spoljnoim trakom, ako ides levo ulazi se u levoj traci!
Roberto Ronaldo
Roberto Ronaldo - 2 years ago
Qdje to pise, daj clan zakona o saobracaju koji kaze da ako udjes u spoljnu traku da moras izaci na prvom izlazu. Takav clan ne postoji neqo si qa ti izmislio.
almo1977
almo1977 - 5 years ago
Video koji sam ja producirao i izvrsio montazu i prevod na bosansk prije 2-3 god. i mnogo bolje objasnjava kretanja u kruznom toku s jednom, dvije ili vise traka.
Pogledajte :Obrazovni Video Kruzni Tok .
todor3d
todor3d - 6 years ago
... dobar i hvale vrijedan pokušaj.
Ipak, animacija sa dva vozila je u najmanju ruku trivijalna. Kružni tokovi su noćna mora za dobar dio vozača uglavnom zbog velikog broja vozila koji se u jednom trenutku nađu u raskrsnici.
Predložio bih da se putanje instruktorovog vozila označe strelicama. Da se sva pravila stave u jedan film i da se doda informacija o pravilu prvenstva za vozila u vanjskoj/desnoj traci... i svakako docrta više vozila sa raznim mogućim putanjama kroz kružni tok.
Samir Lemeš
Samir Lemeš - 6 years ago
E baš vam hvala za ovo. Molim vas da napravite ovakve animacije i za kružni tok u koji ulaze saobraćajnice s jednom trakom.
Next videos